header

Mørkebarnet havde premiere på teater ZeBu i København d. 21. februar 2012

TURNE igen maj 2017. Vi tar også ud til enkelt-forestillinger løbende, hvis vi kan, ta kontakt for mere info.

Se forestillingen i fuld længde her på siden på dansk, eller følg dette link til norsk version :https://vimeo.com/142865444

SAUMs første barn blev godt modtaget; Vi kunne med glæde melde om udsolgte huse og stor begejstring blandt både børn og voksne!  Den spiller / turnerer nu på 5. sæson!

De skabende kræfter:
Jesper B. Karlsen (se cv og billede under galleri/ medvirkende) har lavet en meget nænsom dramatisering af Cecilie Ekens mesterlige sonnetkrans. Det er ikke hveragskost Cecilie leverer, men derimod en formmæssig pragtpræstation. Historien rammer rent ind i en konflikt mellem "lyse" og "mørke" sider, som både børn og voksne kender og må arbejde med hele livet. Peter Bruun  skrev musikken og han er, om nogen, mand for at skrive opera til børn og unge. Han ved at en vis melodiøsitet må være til stede og at den fremadskridende dramatik må holdes  igang; som han siger, "arierne må  ligge i korte, mundrette bidder af max et minuts varighed....!"

 


mørkebarnet

Norske Leiv Arne Kjøllermoen forestod den fine instruktion, svenske Mårten Axelsson for en super scenografi og smukt lys og Frode Andersen (se cv og billede under galleri/medvirkende) med sit accordon fylder flot for et helt orkester. Hele produktionsholdet bag forestillingen fik en meget fin og meningsfuld proces, og kom frem til noget vi elsker at spille - dejligt! Mange tror at opera er en vanskeligt tilgængelig kunstform, specielt for børn. Vores vision var - og er - at "opera-elementet" ikke på nogen måde må opleves som en forhindring - og det lykkes til fulde med Mørkebarnet, synes vi. Børnene er med fra start til slut og godtager musikken og  formen 100%. Et lille samarbejde med en tryllekunstner, og en scenografi der egner sig til armgang, er med til at fastholde drengene, så at det ikke blir en "pigeforestilling", som man kunne tro. Det har været fint at opleve at de flerkulturelle drenge også er helt med og synes "det er for sejt". De kan spejle sig i konflikten på flere planer.


Anmelder Henrik Friis skrev: "

"Forældre skal drøne ud ad Amagerbrogade til musiktorvet på Øresundsvej og se Musikteatret SAUMs nye forestilling med deres børn i hånden, og de kan roligt forberede sig på bagefter at skulle tale en del ikke helt ukompliceret indhold igennem med ungerne og deres eventuelle medopdrager.... Mørkebarnets livtag med anerkendende pædagogik og børns natur kan lyde fodformet på overfladen men det fungerer fint dramatisk"